Фотограф Ralph Gibson

Опубликовано на

45448babb32f5a30de3ed5e63a74e81cРальф Гібсон (Ralph Gibson) народився 16 січня 1939 в Лос-Анджелесі, США.В 1960 навчався в каліфорнійській школі витончених мистецтв у Сан-Франциско. Через рік кинув і з 1962 працював ассістестентом у Дороті Ланг (Dorthea Lange). У 1967 році Гібсон виїхав із Сан-Франциско в Нью-Йорк і через два роки працював оператором у Роберта Франка на зйомках фільму «Мені і моєму братові» (Я і мій брат).

Гібсон придбав популярність з виходом у світ книги «Сомнамбуліст», для виходу якої організував власну компанію «люстр Прес». З цього моменту фотографічний світ почав усвідомлювати, що сучасна фотографія може змусити людей думати не менше, ніж самі гідні приклади літератури, живопису і кінематографа.

Творчість Ральфа Гібсона як ілюстрація до фільмів Жана Люка Годара. Фотографія у Гібсона не є кінцевою метою. Навпаки, вона є початком, відправною точкою для діалогу. Суть творчого принципу фотографа в «природному стані речей». Специфічне чорне і біле — контрастне, радикальне, графічне зображення з жорсткими насиченими переходами — своїм драматизмом підсилює враження від прочитання знімків. Позначається вплив Альфреда Хічкока, на картинах якого його батько був асистентом режисера.

У даний момент Ральф Гібсон живе в Нью-Йорку, США.

Офіційний сайт: Ralph Gibson

Tequila

Добавить комментарий